vineri, 10 decembrie 2010

Germenii de lucerna, in, grau si floarea soarelui








Germenii de lucernă. Ajută în cazul inflamaţiilor articulare, reumatism.

Conform tradiţiei, primii care au cultivat lucerna au fost arabii, în urmă cu două mii de ani şi ei au numit-o părintele tuturor alimentelor. În medicina populară se numea şi alimentul farmaceutic al celor suferinzi de gută.
Azi ştim, că are un conţinut însemnat de estrogeni vegetali. Ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic, astfel împiedică apariţia gutei, reduce inflamaţiile articulare şi simptomele reumatice.
Conţine:
-Hormoni naturali vegetali.
-Acid de chilimbar.
-Clorofilă.
-Vitaminele A,B12, C, D, E,K,P. Mineralele: calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu. Nici un fruct şi nici o plantă nu conţine atâtea enzime indispensabile digestiei.
Acţiune:
-Prin pH alcalin, lucerna dizolvă acidul uric din articulaţii, folosirea sistematică a preparatului are efect benefic în artrită şi în reumatism
-Poate stimula secreţia lactată la femeile care alăptează.
-Datorită conţinutului său de acid de chilimbar ajută la menţinerea elasticităţii ţesutului conjunctiv.
Germenii de seminţe de in. Împiedică depunerea colesterolului, adjuvant în infecţii ale stomacului şi al intestinelor.

Seminţele de in sunt recunoscute în a avea efect benefic în prevenirea şi tratarea cancerului de sân.
Conţin: acid Omega 3 Lignant (polifenol specific), pectină, linamarină, 35% ulei vegetal din care 72% esenţiale indispensabile organismului, mucilagiu de sâmbure de in. Este bogat în vitaminele: A,B,C,D :i E. Mineralele: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sulf, fier, zinc, natriu, clor, mangan, siliciu, aluminiu, nichel, cobalt, iod, brom.
Acţiune: conţine acizi graşi cu efect hipocolesterolemiant. Are 3-5% mucină din coaja seminţei, alături de conţinutul în celuloză din coajă favorizează peristaltismul intestinal. Conţinutul de mucină stă la baza indicaţiei terapeutice din afecţiunile gastrointestinale.
Grâu încolţit.

Se va insista pe consumarea grâului încolţit în orice afecţiune care este destul de gravă. Se va consuma zilnic câte 2 linguri de 3 ori pe zi cu 30 minute înaintea meselor. Cine nu are contraindicaţii poate să amestece grâul încolţit cu miere după gust.
Se ia 1-2 kg grâu şi se spală foarte bine după ce se alege de impurităţi (dacă există). Se pune apoi într-un vas cu apă şi se lasă pentru 8 ore. După 8 ore se poate scurge apa şi se pune alta. Se face acest lucru 2 zile apoi se va lăsa fără apă timp de 3-4 ore şi apoi se spală din nou. Spălăturile acestea se vor face cu multă apă şi cu grijă pentru a nu rupe colţul care răsare. Este gata încolţit atunci când are 2 mm colţul verde şi rădăcinile maximum 5 mm. Se poate măcina cu maşina de carne şi se amestecă cu miere după gust. Se păstrează în sticle bine închise la frigider.
Germeni de floarea soarelui.

Efect de hrănire a pielii.
Efectul său de înfrumuseţare a fost cunoscut din antichitate. Efectul benefic al seminţelor de floarea soarelui se datorează conţinutului ridicat în uleiuri, vitamine şi minerale trofice cutanate şi rezultă în obţinerea unui tegument frumos şi sănătos.
Conţine: niacină (vitamină cutanată, 4% uleiuri din care 65% uleiuri esenţiale, 30% proteine, clorofilă, fibre vegetale, vitaminele E, B12. Mineralele: fosfor, calciu, fier, cupru, iod, magneziu.
Acţiune: substanţele componente bogate în fosfaţi, purifică, înfrumuseţează şi hrănesc pielea, vindecă acneea. Prin conţinutul în fier ameliorează capacitatea de transport al oxigenului la sânge, ceea ce este indispensabil pentru dobândirea unui tegument sănătos. Purifică şi detoxifică pielea. Duce la resorbţia edemelor care produc neregularităţi cutanate.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini