duminică, 13 februarie 2011

Primele 100 alimente recomandate de catre nutritionisti

Primele 100 alimente recomandate de catre nutritionisti

Piele/par
1. Pepenele.
Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
2. Iaurtul degresat.
Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale imbunatatesc aspectul pielii.
3. Graul.
Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu - provizii de sanatate pentru piele, par si unghii.
4. Orzul.
Contine substante bioactive, infrumuseteaza si revitalizeaza.
5. Cimbrul.
Curata organismul si reda stralucirea pielii.
6. Hreanul.
Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
7. Mustarul.
Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla rosie.
Stimuleaza arderile celulare.
9. Visinele.
Contin potasiu, substanta pe care rinichii "se lupta" sa o elimine din sange, cand e in exces.
10. Castravetele.
Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
1. Telina.
Protejeaza rinichii de virusi.
12. Varza rosie.
Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia.
Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
14. Ridichea neagra.
Are proprietati de antibiotice naturale.
15. Varza murata.
Detoxifica intregul organism.
16. Hrisca.
In medicina complementara, e folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
17. Patrunjelul.
Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.
Oase
18. Migdalele.
Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramana sanatoase.
19. Spanacul.
Aduce in organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul.
Deosebit de bun pentru copii, carora le intareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
21. Secara.
Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
22. Branza.
Este o sursa de calciu, contribuind la intarirea oaselor.
Intestine - stomac
23. Tinctura de fenicul.
Protejeaza mucoasele intestinale.
24. Pastarnacul.
Stimuleaza digestia.
25. Mango.
Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
26. Arpacasul.
Aduce in organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
27. Mararul.
Amelioreaza indigestia.
28. Soia.
Are proprietati anticancerigene.
29. Nucile.
Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea.
Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice.
31. Sucul de ridiche.
Stimuleaza secretia bilei.
32. Conopida.
Contribuie la protejarea si imbunatatirea activitii ficatului.
33. Drojdia de bere.
E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale).
E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
35. Papadia.
Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
36. Laptele.
Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
37. Menta.
Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure.
Degreseaza ficatul.
39.Carnea de vita si de manzat.
Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.
Creier
40. Lintea.
Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa.
Bogat in fier, intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire.
42. Carnea de pasare de curte.
Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
43. Fasolea.
Creste puterea de concentrare.
44. Oul.
E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado.
E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
46. Bananele.
Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor il energizeaza.
47. Caisele.
Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
48. Stafidele.
Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
49. Perele.
Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea "de lucru" a creierului.
50. Mazarea.
E bogata in proteine bune pentru memorie si concentrare.
51. Salata verde
Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul salbatic.
Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
53. Arnica.
Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
54. Mesteacanul alb.
Vitamina C, potasiul si calciul continute intaresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel.
Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca.
Este eficienta impotriva virusilor, in special pentru ochii uscati.
57. Gutuia.
Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fanului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).
Calmeaza ochii in cazul persoanele tensionate, care stau mult in fata calculatorului.
59. Grasimea de gaina.
Impreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
60. Strugurii.
Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne.
61. Patlagina.
Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
62. Capsunele.
Ajuta ochiul in timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus.
Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
64. Ananasul.
Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin.
Purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare.
Inima
66. Varza.
Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
67. Broccoli.
Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
68. Ridichea.
Apara impotriva atacurilor de inima.
69. Portocalele.
Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sange. In plus, are si putine calorii.
70. Morcovul.
Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
71. Pestele.
Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
72. Ceapa.
Scade presiunea sangelui, imbunatateste activitatea inimii si circulatia.
73. Usturoiul.
Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul salbatic.
Substantele sale curata sangele de toxine.
75. Sparanghelul.
Asparagina curata cordul si vasele mari de sange.
76. Cicoarea.
Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de masline.
Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
78. Somonul.
Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange.
79. Dovleacul.
Are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima.
80. Cartofii.
Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika.
Protejeaza inima si vasele de sange.
82. Rosiile.
Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
83. Maslinele.
Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
84. Merele.
Contin 300 de substante esentiale pentru protectia intregului sistem vascular.
85. Fasolea neagra.
O cana din acest aliment furnizeaza intre 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
86. Coacazele.
Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sangelui.
87. Zmeura.
Actioneaza ca o aspirina naturala, intarind sistemul imunitar.
88. Murele.
Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului.
89. Socul.
Imbunatateste circulatia sangelui.
90. Piersicile.
Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima.
91. Ciresele.
Improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
92. Rubarba.
Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
93. Grepfrutul.
Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
94. Ciuperca Shitake.
Reduce colesterolul.
95. Prunele.
Previn tromboza.
96. Curmalele.
Sunt bogate in fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza impotriva aterosclerozei.
97. Afinele.
Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovazul.
Are acizi grasi, benefici in bolile cardiovasculare.
99. Porumbul.
Are vitamina D si vitamina K.
100. Ardeiul iute.
Previne cresterea zaharului din sange, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Terapia cu sare
- Tratament extern -
Afectiuni pentru care se recomanda:
Calculi renali, colici renale - un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius. Se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.
Ulceratii pe piele - in doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Se aplica apoi acest preparat pe zonele afectate. Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.
Arsuri de gradul I si II - pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse, iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
Nas infundat (rinita cronica) - la un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.
Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita) - se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.
Eczema uscata, caderea masiva a parului
O data pe saptamana, parul se spala cu apa fiarta de izvor, de fantana sau cu apa de ploaie, dupa care radacinile parului se frictioneaza timp de 15 minute cu sare de bucatarie iodata. S-a constatat ca 6 proceduri sunt suficiente pentru combaterea definitiva a bolii. Cu toate acestea, pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat periodic. Daca toti oamenii ar urma acest tratament, nu ar exista nici o persoana care sa sufere de calvitie. Nu va spalati parul cu apa tratata chimic de la robinet, nu va spalati cu apa fierbinte, ci doar cu apa calda, si feriti-va pielea capului de arsita si ger, pentru a nu se usca radacinile parului.
Baile cu apa sarata
Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar. Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor). Baia dureaza 20-30 de minute si este important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca actiunea terapeutica sa fie maxima. Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac de regula o data la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte), cand este de altfel recomandat sa fie incepute.
Iata indicatiile acestor bai:
Dermatozele infectioase - se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru. Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).
Reumatismul - se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata).
Cistitele, infectiile urinare - se fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.
Anexita, metro-anexita - se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient ca adjuvant si in anumite infectii genitale.
Raceala si gripa - se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru). Baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.

Recomandare: consumati produse romanesti de la tarani, inca nu au puterea financiara sa foloseasca ingrasamintele care produc daune incomensurabile organismului
Va dau un exemplu:" Bunicul meu mi-a spus ca  marul  in care intra viermele e cel mai sanatos"
                                     Ma intreb , ... oare viermele prefera toxinele?....Gandeste ROMANESTE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini