duminică, 11 septembrie 2011

SUCUL DE ORZ

Sucul de orz verde se prepara astfel:Se pune samanta de orz la inmuiat o zi,dupa care se seamana in ghiveci,ladite solare,gradini,in sere succesive.Se uda la semanare apoi zilnic se stropeste cu apa cate putin,pentru a mentine umezeala necesara dezvoltarii plantei.Cand firul ajunge la 17-22 cm,se poate folosi desi atunci cand planta de orz verde ajunge la inaltimea de 25-30 cm,contine cele mai bune resurse nutritive necesare celulei umane.Se recolteaza cu o foarfeca sau cutit,la 2 cm de la pamant,se spala in cateva ape,se marunteste.Se inmoaie in apa si imediat se da prin masina de tocat carne,iar apoi in centrifuga.Ce se depune pe sita extractorului,se inmoaie din nou in apa si se mai centrifugheaza inca odata.In urma acestei operatiuni,rezulta un suc verde inchis,cu gust usor amarui,care se pastreza in sticle astupate la frigider.Se poate face 1-2 litri odata. Pentru consum,se iau 50 ml de suc concentrat,se dilueaza in 50-100 ml apa la temperatura camerei,si se bea cu inghitituri rare cu o jumatate de ora inainte de masa de trei ori pe zi.

Proprietati terapeutice:Sucul de orz verde contine vitaminele din grupulB[B1,B2,B6,B12],acid nicotinic,vitamina E,vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germanium,zinc, cupru,litiu,bioflavonoide,polizaharide si polipeptide. Compozitia biochimica a orzului verde, confera plantei un efect curativ deosebit,incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor. Bogatia in proteine,vitamine,minerale si enzime face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului.

Comparativ cu alte plante orzul verde contine:
-de peste 250 ori mai multa vitamina A decat in laptuca[salata];
-de peste 25 ori mai mult potasiu decat in banane;
-de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
-de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
-de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
-de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
-de peste 23 ori mai multa biotina[factor din grupul vitaminelor B
decat in lapte.
-2000 micrograme SOD[superoxid dismutaza],activ,la o portie de doua grame de orz verde,pudra.Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor,in revitalizarea organismului si in incetinirea procesului de imbatranire.Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril.Dr.Miltron Freud afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor.Orzul verde este cea mai bogata resursa de SOD cunoscuta pana in prezent.Aceasta substanta ar putea alina suferintele a milioane de oameni bolnavi. Consumand zilnic orzul verde sub forma de suc,pacientii constata in scurt timp,un efect remarcabil in ce priveste energia si vitalitatea lor.
Mai jos sunt redate efectele consumului de suc de orz verde asa cum sant prezentate de dr.Yoshihide Hagiwara.
-1]Mai putin somn necesar;
-2]Mai multa energie in eforturile fizice,intelectuale,memorie imbunatatita,claritate a gandirii;
-3]Reglarea tensiunii arteriale;
-4]Renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
-5]Eliminarea surplusului de greutate,in obezitate;
-6]Rezolvarea problemei acneei;
-7]Efect antiinflamator;
-8]Revitalizeaza tegumentul,vindecand uscaciunea acestuia,care insoteste imbatranirea;
-9]Creste potenta sexuala.
Pentru a inlocui lipsa de vegetale crude dr.Hagiwara a introdus pudra de suc din plante tinere de orz,care contine enzime asemanatoare celor care exista in celulele corpului omenesc. Superoxid dismutaza[SOD]are o actiune preventiva impotriv imbatranirii celulare,impotriva bolilor de colagen si leucemie. Trebuie stiut ca pestele si carnea fripta contin substante cu un efect cancerigen mult mai puternic decat acela al 3,4 benzopyrenului din tutun. Pudra de suc de orz verde previne cancerul prin descompunerea acestor elemente.Sucul de orz verde neutralizeaza efectele toxice ale 3,4 benzopyrenului. Sucul de orz verde are actiune antiinflamatorie superioara cortizonului si fenilbutazonei,fara a avea efecte secundare. Prin compozitia sa, orzul verde este cel mai valoros aliment verde,asigurand organismului vitaminele mineralele,enzimele,clorofila si alte elemente nutritive esentiale care se mentin integre si active si in sucul de orz facut pulbere. Pulberea de orz verde[Barley green]se obtine prin deshitratarea sucului de orz verde proaspat la temperaturi scazute,permitand astfel enzimelor sa ramana active.Nu contine substante indigeste. La cultivarea orzului din care se prepara sucul,nu trebuie sa se foloseasca pesticide sau substante chimice.
Indicatii terapeutice:anorexie,impotenta, sexuala,sterilitate,alopecie[chelie],avitaminoze,osteoporoza,tromboflebite, formarea calusului in perioada sarcinii la femei, diabet cancer, anemie,stomatite,afectiuni oculare, gastrite, ulcere, colite, pancreatite, afectiuni hepatice[hepatite, ciroze,colecistite],cardiopatie ischemica,ateroscleroza cerebrala,infarct miocardic,hiper si hipotensiune arteriala,astm bronsic,bronsite,gripe,viroze pulmonare,TBC pulmonar,rinita alergica,dereglari hormonale, obezitate, retard psiho motor, neurastenie, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrite, acnee, efelide[pistrui], dermatite,eczeme,ulcere varicoase,hemoroizi,fistule perianale,hemoragii,dismenoree,fracturi.
Mod de administrare: Sucul crud de orz verde se ia 50 ml suc se dilueaza cu 50-100 ml apa la temperatura camerei si se bea cu inghitituri rare cu o jumatate de ora inainte de mesele principale de trei ori pe zi. Pudra de orz verde:se ia 1 lingurita de pudra de orz verde se adauga la 150-200 ml apa sau suc de fructe,deasemeni de trei ori pe zi cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini