luni, 18 aprilie 2011

 PLANTE CU EFECT MEDICAL
 
 
Hippophaea rhamnoidesHippophaea rhamnoides1 pereche plantă feminină, plantă masculină. Excelent deopotrivă ca şi garnitură, dulceaţă, suc de fructe, pentru prepararea de jeleuri! Unii cunosc faptul că Hippophaea rhamnoides are un conţinut bogat de vitamina C, dar probabil mai puţini ştiu că are un conţinut de vitamina C de patru ori mai mare decît o lămîie obişnuită. Poate trăi în orice fel de sol, este robust şi cu creştere viguroasă. Este rezistent la îngheţ. Ca să dea roade trebuie plantat împerecheat. O plantă masculină este însă suficientă pe lîngă mai multe plante feminine. Pe plantele feminine toamna se dezvoltă nenumărate roade roşii-portocalii. Se poate consuma ca suc de fructe, dulceaţă, jeleu, dar şi ca garnitură lîngă mîncăruri din carne. Livrăm soiuri alese, cu recoltă bogată. În ghiveci. O bombă de vitamine în grădina dumneavoastră. Chiar şi 30 kg de recoltă de pe o singură tufă!


JiaogulanJiaogulanPlanta medicinală pentru tinereţea veşnică! În China este socotită printre cele mai importante plante medicinale. Gynostemma pentaphyllum. În sudul Chinei se consumă zilnic sub formă de ceai din care se cîştigă energia suficientă pentru toată ziua. Seara contribuie la metabolism şi la descompunerea grăsimilor. În regiunile din Asia unde planta se consumă numărul persoanelor care ating vîrsta de 100 ani este deosebit de ridicat. Jiaogulanul este numit şi ginsengul cu cinci frunze. În ciuda numelui nu este identic cu ginsengul, însă în privinţa valorilor interne şi efectului medical este de patru ori mai efectiv. Ceaiul se poate prepara deopotrivă din frunzele proaspăt culese sau uscate. Gustul este semi-dulce şi seamănă cu bomboana cu lacriţ. Frunzele se ţin cel puin 3 minute în apă fierbinte. Din frunzele proaspete se poate prepara o salată excelentă. Jiaogulanul este o plantă agăţătoare, dar plantată chiar şi în ghivece mai mici ajunge la o mărime considerabilă. Crescută în apartament se dezvoltă tot anul. Folosiţi pămînt de flori de bună calitate şi fertilizaţi regulat. Se simte la fel de bine în locuri însorite sau în penumbră. În ghiveci. Efectele pozitive ale Jiaogulanului: - scade nivelul colesterolului şi zahărului în sînge, - întăreşte inima, - efect binefăcător la cei ce suferă de bronhită, - intensifică vitalitatea, - întăreşte sistemul imun, - inluenţează benefic procesele metabolice, - reglează tensiunea, - îi ajută pe cei ce suferă de boli de ficat, - poate fi efectiv în prevenirea cancerului. Livrăm plante solide în ghiveci cu instrucţiuni de îngrijire




NOUTATE!Maca, miracolul peruanMaca, miracolul peruan'Maca' ginsengul din Anzi.De 3000 de ani atît bărbaţii cît şi femeile îl folosesc ca afrodiziac natural. Habitatul natural sînt culmile Anzilor din Peru. Frunzele şi rădăcinile conţin componenţi asemănători hormonilor. Pe deoparte ajută irigarea cu sînge a regiunii bazinului, pe de altă parte stimulează producţia testosteronului şi a estrogenului. Consumat timp de două săptămîni stimulează dorinţa sexuală şi potenţa fizică. Se pot folosi frunzele proaspete şi tuberculii. Frunzele le putem folosi ca şi condimente dînd astfel mîncărurilor o aromă de creson, sau în salate. Tuberculii proaspeţi de Maca conţin substanţe nutritive valoroase - aminoacizi esenţiali, grăsimi, vitamine, oligoelemente care ne stimulează vitalitatea. 'Maca' este o plantă nepretenţioasă, rezistentă la ger care se simte bine în orice fel de sol.



Mentă aromatăMentă aromatăO delicatesă cu gust sublim pentru amatorii de gusturi deosebite. Dacă sfărîmăm frunzele, putem simţi mireasma tipică de căpşune. Aroma ceaiului preparat din ea este unică. Gustul excelent iese în evidenţă şi mai mult consumată în salate de fructe sau cu deserturi. Are nevoie de un loc însorit. Poate fi crescută şi în ghiveci. Se poate cultiva foarte uşor, este o plantă perenă absolut rezistentă la ger. Livrăm plante robuste, în ghiveci.



SchisandraSchisandraDin frunze şi fructul uscat se prepară un ceai excelent. Din fructul proaspăt se prepară un suc delicios. Printre altele Schisandra este o decorativă plantă agăţătoare. E rezistent la îngheţ şi îi place penumbra. Toamna frunzele se colorează galben. La o recoltă mai abundentă ne putem aştepta din al doilea an. Nu necesită îngrijire deosebită. Cel mai bine se dezvoltă dacă are un sistem de sprijin. Fructele cresc în ciorchine şi seamănă cu coacăzele. Perioada de coacere: septembrie-octombrie. Livrăm plante în ghiveci. Recoltă abundentă chiar şi de la o singură plantă! Efecte unice pentru o viaţă sănătoasă:- calmează tusa, - îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui, - ajută digestia, - dizolvă stresul excelent. În China este una din cele mai importante plante medicinale şi mirodenii. Este numită şi fructul cu cinci gusturi: dulce, acru, sărat, amar şi iute! Se foloseşte:- pentru calmarea tusei, - pentru efectul de îmbunătăţire a sistemului circulator şi a funcţionării inimii, - pentru efectul de ajutor asupra digestiei.

Sugar-BabySugar-BabyZahăr din natură! Stevia. În America de Sud Sugar-Baby se foloseşte de mult timp ca îndulcitor tradiţional. Conţinutul substanţei îndulcitoare din frunze depăşeşte în mare măsură cel al zahărului obişnuit. Nu conţine calorii, astfel poate fi consumat şi de către diabetici. Are un efect deosebit şi două, trei frunze sînt suficiente pentru îndulcirea unui ceainic. Frunzele uscate îşi păstrează efectul un timp îndelungat. Sugar-Baby nu rezistă la îngheţ. Vara poate fi ţinut în aer liber ca plantă de ciubar. Iarna trebuie ocrotit de îngheţuri. Culegeţi, recoltaţi frunzele o dată la trei săptămîni, astfel obţineţi o plantă mai stufoasă şi frunzele noi se dezvoltă mai repede. Livrăm plante solide în ghiveci. Alături de planta comandată trimitem instrucţiuni de îngrijire! Un deliciu dulce, natural, sănătos! Cu cît mai fin tocat, cu atît mai dulce gust se obţine. Doar cîteva frunze şi aveţi garantat un ceai cu gust dulce delicios!

Gotu ColaGotu ColaPlanta medicinală universală! Este planta medicinală esenţială în ţările Orientului Mijlociu şi Îndepărtat. Localnicii cred că este o plantă care prelungeşte viaţa. I se cunosc numeroase efecte pozitive: 1. Are un efect benefic asupra proceselor psihice şi mentale ale creierului. 2. Ajută în caz de surmenare şi extenuare fizică şi încetineşte procesul de îmbătrînire. 3. Ajută cicatrizarea şi este folosit şi în tratamentul bolilor dermatologice. Amestecaţi frunzele proaspete în salate. Din frunzele proaspete sau uscate se poate prepara un ceai excelent. Este o plantă tîrîtoare, şi dacă o plantaţi într-un vas suspendat, poate ajunge să atîrne chiar 2 m. Vara o putem ţine afară, dar iarna trebuie dusă în casă. Are nevoie de udare regulată şi de un loc cu o temperatură de cel puţin 15 °C. În ghiveci.

BrahmiBrahmiMulţumită agenţilor săi Brahmi poate deveni unealta îmbunătăţirii memoriei. Cercetări ştiinţifice au demonstrat că este bun pentru mărirea capacităţii psihice, dar şi a memoriilor de lungă şi de scurtă durată. Dintre cei doi componenţi importanţi unul, Bacoside "A" stimulează alimentarea creierului cu sînge. Celălalt component, Bacoside "B" ajută metabolismul proteic în creier. Linişteşte şi curăţă mintea, scade stresul. Este totodată şi un antioxidant natural. Planta nu are nevoie de o grijă deosebită, poate fi ţinută ca plantă de apartament, dar necesită multă apă! Frunzele sale pot fi folosite pentru ceai fie proaspete sau uscate.

joi, 14 aprilie 2011



Romania, taramul nimanui 

Ne-am dorit atat de mult sa traim visul american si sa experimentam libertatea din tarile Occidentului ca acum acestea ne fac viata un cosmar. Adancirea crizei a fost urmata de cresterea violentei, inmultirea atacurilor armate si scindarea societatii intr-un mod si mai profund.
Ne-am dorit sa avem viata lor acum, cat de repede s-ar fi putut, nu maine sau poimaine, iar pentru asta ne-am aruncat cu gatul inainte, ne-am imprumutat, ne-am amanetat viata si ne-am trezit datori vanduti fara sa primim nimic in schimb.
Ne-am imprumutat pe viata pentru plasme, masini si concedii si ne-am ales doar cu ramasitele civilizatiei lor. Le-am importat incultura si violenta, mancarea proasta si mall-urile, dar ne-am inchis fabricile si uzinele. Pe scurt, am luat tot ce ei aveau mai prost si am pierdut singurele lucruri bune care ne-ar fi ajutat sa ne dezvoltam.
Peste pacatele comunismului si efectele unui sistem totalitar centralizat, democratia noastra balcanizata si primitiva ne-a pervertit si mai rau.
Statisticile spun astazi ca peste jumatate dintre romani considera ca violenta domestica este un lucru normal. Doar noi suntem inventatorii proverbului ca "bataia e rupta din rai"!
Criza, nervii tot mai multi si mai intinsi, pierderea sperantei din cauza decaderii clasei politice au nascut o escaladare a violentei fara precedent. Aceleasi statistici afirma sec: numarul total al infractiunilor din cadrul familiilor a crescut anul precedent cu 26% fata de 2009, in timp ce numarul loviturilor cauzatoare de moarte s-a dublat, potrivit unui studiu al IGPR.
Aproape ca nu trece zi fara sa auzim de o spargere la o banca sau de un omor deosebit intr-un mare oras al tarii. Daca nu ar fi existat cifrele oficiale, s-ar fi putut spune lesne ca presa repede varsatoare de senzatii tari a umflat realitatea si a ingrosat balta de sange. Din pacate, fenomenul este cat se poate de real si in plina crestere, il percepem cu totii si ne induce la toti aceeasi angoasa si frica de necunoscut.
Ca si cum aceasta stare de exacerbare a violentei si a fricii nu ar fi fost suficienta pentru a ne da frisoane cotidiene, clasa politica insista sa se integreze in metafora prezidentiala lansata cu mai multi ani in urma - o "zoaie pe geamul" Romaniei, care nu face decat sa adanceasca problemele.
Nici macar circul nu ne mai distrage atentia. Au disparut si marii clovni ai patriei, iar locul lor a fost luat de cativa tinerei mult prea subtiri pentru a amuza si a destinde cu adevarat atmosfera, asa cum se facea pe vremuri. Tristetea cea mai mare e ca acest popor nu s-a ales cu nimic.
Ce-am facut in 21 de ani? Nu am construit nimic, am distrus tot ce aveam cat de cat bine facut si ne-am lasat invadati de bancile si mall-urile de afara, pentru care vom munci de acum incolo toata viata.
Efectul dramatic al unei astfel de stari depresive care bantuie astazi Romania de la varf pana la ultimul sau locuitor este ca ne afundam si mai mult in fatalismul nostru ancestral, ca ne vom infige capetele in afara istoriei si vom fugi si mai puternic de orice asumare a unei viziuni de viitor. Ultimii in toate cele bune si primii in tot ce-i rau si corupt in Europa, romanii par a se dezintegra ca o stea care si-a trait viata modest si fara sa straluceasca niciodata.
In cazul nostru este de asteptat ca si explozia sa nu fie nimic mai mult decat un rusinos si zguduitor fas. Modesti in toate, nu am fost in stare sa facem din mediocritatea noastra un mod de viata, ci ne-am consumat-o dorind sa traim pe loc visul lumii civilizate. N-a fost sa fie! - cum ar spune orice bun roman.
 SI MA INTREB MEREU...." EU CU CINE VOTEZ"?

vineri, 8 aprilie 2011

LICORI MAGICE

Licori magice pentru sanatate si putere

"Antica" o licoare MINUNATA
In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica. Oamenii de rind ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide. Bautura aceasta curata bine vasele de singe si asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele - salbatice si cultivate - si toate virtutile acestora. Preotii foloseau si ei aceasta bautura pe care o preparau, dar in doze mai mici, deoarece munceau mai putin decit sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.
Bautura cu usturoi si lamiie
Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: an = usturoi si tica = lamiie. Cele doua componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi. Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important inreinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de necesar - germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.
Prepararea miraculosului remediu
Se folosesc 4 lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si 3 capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatinile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala 2 litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi - lamiia il va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cite un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.
Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
2- Apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
3- Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara). Preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu 1-2 guri decoct si se inghit . Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze.

SI CEL MAI BINE ESTE DACA BETI NUMAI ACEST SUC !!!
Ai nevoie de un cartof, un morcov si un mar care se combină împreună pentru a face suc!
Se spală cele de mai sus, fara a le curata se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi suc. Puteţi adăuga lamaie sau lime pentru gust mai racoritor.
Aceasta bautura miracol va fi eficienta pentru următoarele maladii:
1. Prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase - impiedica cresterea celulelor canceroase.
2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.
3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea arteriala.
4. Consolidare a sistemului imunitar.
5. Bună pentru vedere, elimina ochii rosii si obositi sau uscati.
6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzata de munca fizică, dureri musculare.
7. Detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipaţia. Prin urmare, va face o piele sanatoasa si un aspect mai radiant. Foarte eficient in acnee.
8. Îmbunătăţeste respiratia urat mirositoare din cauza indigestie, infecţiilor la nivelul gâtului.
9. Reduce durerile menstruale.
10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.
Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate.
Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de 2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.
CÂND se bea:
Se bea dimineata pe stomacul gol! Dupa o ora se poate lua micul dejun. Pentru rezultate rapide beti de 2 ori pe zi, dimineaţa şi inainte de 17.

Pagini