joi, 24 aprilie 2014

Dieta cu tărâţe de grâu

Dieta cu tărâţe de grâu
Fără îndoială, dieta cu tărâţe de grâu este mai puţin cunoscută. Datorită substanţelor active conţinute : beta-caroten din belşug, complexul B, minerale, aminoacizi, inclusiv aminoacizi graşi esenţiali şi carbohidraţi, dieta cu tărâţe de grâu este indicată în combaterea multor afecţiuni : demineralizări, afecţiuni endocrine, neuro-musculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenţă, rahitism, anemii severe şi rahitism. Iar lista recomandărilor nu se opreşte aici.
Avantajele dietei
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fototerapie şi nutriţie , precizează că dieta cu tărâţe a dat rezultate foarte bune şi în obezitate: Nu există riscuri pentru cei care urmează această dietă, nu are contraindicaţii nici pentru copiii obezi, nu creează dependenţă şi are efecte sigure pe termen lung.
Cum urmăm dieta
În Faza 1: Se administrează pulberea de tărâţe (2 linguriţe) de trei-cinci pe zi, înaintea oricărei mese. Cercetătorii au ajuns la concluzia că tărâţele de grâu conţin substanţe care "îmblânzesc" alimentele ajunse în stomac, uşurând procesul de digestie. Praful de tărâţe se poate combina cu orice lichid-ceai, suc, ciorbă, dar temperatura lichidului nu trebuie să depăşească 4o grade Celsius pentru a proteja puterea vitaminelor. Tărâţele sunt săţioase şi cel care urmează această dietă mănâncă mai puţin fără să aibă probleme de sănătate .
Faza 2: După 15 zile, cine doreşte să slăbească mai repede, pe lângă tărâţe va bea şi ceai verde sau apă caldă , înaintea fiecărei mese. Astfel se diluează sucurile gastrice şi dispare senzaţia de foame.
Pentru a completa doza de calciu, care lipseşte din tărâţe, se introduc în meniu două-trei porţii de iaurt .
O zi pe săptămână va fi dedicată fructelor şi legumelor crude. Avantajul: se catifelează pielea şi se vindecă defectele acesteia, dacă este cazul.
Banana trebuie să ţină loc de aperitiv
După cină, obligatoriu, se beau două ceaiuri fierbinţi de tei, de soc sau de ceai verde. Acestea ajută la arderea caloriilor.
Cine doreşte se poate răsfăţa şi cu o linguriţă de miere, după fiecare masă.
În urma acestei diete (care durează 30 de zile), se menţine greutatea obţinută în acest interval.

Dar, o dată pe săptămână, cine a urmat dieta este bine să nu renunţe la 6-8 linguriţe de tărâţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini