Recomandări generale : stresul şi grăsimile fac mintea grea,
fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce
niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul
este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea
de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât
posibil a stressului, plimbări în aer
liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care influenţează
în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman al sănătăţi
noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele din
mezeluri.
Gândirea clară : ea este
asigurată de o alimentare bună a creierului cu oxigen. Acest lucru este
realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
1. Vitamina
E: ea se găseşte în
soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri, ulei
de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu
: are şi el rolul de
a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben, mere,
banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
3. Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte,
ouă, varză, fasole uscată, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe zi.
5. Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă
pentru o zi.
6. Chimenul : stimulează gândirea creativă, cei care au nevoie de
inspiraţie pot bea constant ceai de chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se
opăresc cu o cană de apă clocotită].
Capacitatea de concentrare şi
buna funcţionare a creierului:
este asigurată în primul rând de
vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin
sănătatea sistemului nervos.
1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând
creşterea randamentului intelectual.
2. Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând
şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3. Vitamina B12 : sporeşte capacitatea de învăţare, în
special în privinţa asimilării de material nou. Deficitul de B12 poate duce la
unele boli mentale.
4. Vitamina C: contribuie la creşterea coeficientului de
inteligenţă.
5. Zincul : asigură vioiciunea mentală. Alimentele
bogate în zinc sunt carnea, ficat,
peşte, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea
impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de pui, cereale integrale,
ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7. Acid folic : sporeşte capacitatea de concentrare, al
se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe de floarea soarelui, produse
lactate, avocado.
8. Lisina : este un aminoacid esenţial care asigură
dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi incapabili să
vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se
găseşte în peşte, lapte, carne, brânză,
drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9. De asemenea, scoicile şi creveţii reprezintă o hrană ideală pentru
creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt
suficienţi.
Memoria
: întărirea
memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi
întăreşte organismul. Se găseşte în :
floarea soarelui, ouă, cereale
integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi
[păpădiea]. Manganul este un alt element care
întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze
verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure
cantităţi suficiente de mangan.
1.
Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o
salata de morcovi cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
2.
Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina
minte texte lungi ori partituri
muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai conţine mangan si are
extrem de puţine calorii . Se recomanda un pahar
de suc pe zi .
Plantele şi inteligenţa
: ceai pentru stimularea
gândiri
Aveţi nevoie de următoarele
plante : cătină + măceşe + traista
ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de
apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă
să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină, se ia de pe
foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1 linguriţă de mătase
de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 căni pe zi pe o
perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi aminoacizii
necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe
zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă.
Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate
intelectuală deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau
cura cu suc de mere. Toate
sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe nemâncate şi nu se
păstrează de pe o zi pe altă.
Cura cu polen : câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute
înainte de fiecare masă. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu
puţină miere. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de 2 luni se
reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Concluzi şi recomandări : pentru a spera în performanţe ale activităţi
intelectuale este necesar ca alimentaţi noastră să conţină preponderent alimente
de origine marină [peşte, scoici, creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă,
creier] carne slabă de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine
neagră, graham] ouă, brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2
linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E.
De asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu
studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc
mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc
capacitatea de memorare, este foarte bună o salată de morcovi cruzi cu lămâie
şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să memoreze un curs sau o lecţie.
Cu efect asemănător este şi salata de varză crudă sau consumul de nuci. Foarte
bun este şi uleiul de peşte care se
găseşte în farmacii şi sub formă de pastile.
Foarte
indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul natural
HERCULES care conţine : cătină, polen, miere naturală,
vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitină, inozitol
şi 10 minerale şi oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier,
siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant înlătură stressul, oboseală,
întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori boli şi stimulează în mod
deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu
se recomandă seara şi celor ce au diabet.
Fericire
Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine .
Substanţele aromatice pe care le conţin stimulează hormonul fericirii .
Preferaţi ardeii roşi .
Căpşunile
: au gust bun si atenuează
stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi circa 150gr pe zi .
Învăţătura
Varza : înlătură nervozitatea , procesul de învăţare
decurge fără stress . Se recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in
perioada examenelor.
Lămâia : împrospătează memoria, sporeşte capacitatea
de memorare. Se recomanda un pahar de suc de lămâie cu miere de albine înainte
de teze sau examene .
Afinele : sunt
un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori
pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt
fructele proaspete doua trei căni pe zi.
Concentrarea
Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a
surmenajului intelectual . Ceapa subţiază sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de
oxigen a creierului . Recomandat cel puţin o jumătate de ceapa pe zi .
Nucile : întăresc nervi.
Ghimbirul : este o planta rădăcinoasă din care se face un rachiu
medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele ce
conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se subţiază,
creierul este oxigenat mai bine
Se
recomanda o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi pregătită in salata .
Chimenul : poate
provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg sistemul
nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant ceai de
chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa
clocotita .
Alte produse
Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate
lua foarte uşor, şi se găseşte în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea examenelor
Soia : este considerata
O BOMBA NATURALA DE LECITINA se găseşte in toate magazinele particulare
arăbeşti .
Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza
pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .
count:1� � � �_
�
Soia : este
considerata O
BOMBA NATURALA DE LECITINA se
găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
Zaharul
natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu
folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar
din hidranţi de carbon .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu