sâmbătă, 20 decembrie 2014

Migdalele protejează inima, oasele și creierul, iar beneficiile nu se opresc aici.

Ideale ca gustare, migdalele protejează inima, oasele și creierul, iar beneficiile nu se opresc aici.

Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale ar putea reduce la jumătate riscul de maladii cardiovasculare, atunci când migdalele înlocuiesc alimentele bogate în acizi grași saturați.
Aceste beneficii s-ar datora conținutului ridicat în compuși care au capacitatea de a scădea concentrația de colesterol „rău”, precum fitosterolii, dar și bogăției de acizi grași mononesaturați, proteinelor vegetale și fibrelor solubile.  
Iată câteva din beneficiile consumului de migdale:
1.    Reduc riscul de atac de cord. Studiile arată că persoanele care consumă migdale de 5 ori pe săptămână prezintă cu 50 % mai puține riscuri de a face atac de cord.
2.    Scad concentrația de colesterol „rău”. Migdalele scad nivelul colesterolului, în special a celui „rău“ (LDL). Acest beneficiu este pus pe seama conținutului de fitosteroli, compuși care scad grăsimile din sânge.
3.    Protejează peretele arterial, datorită flavonoizilor, care lucrează „mână-n mână“ cu vitamina E.
4.    Contribuie la sănătatea oaselor și dinților, prin intermediul fosforului conținut.

5.    Grăsimile sănătoase ajută la scăderea în greutate. În cadrul unui studiu, persoanele care au inclus în alimentația lor migdalele, ca sursă de materii grase sănătoase, au pierdut mai mult în greutate în comparație cele care n-au inclus aceste fructe în dietă, chiar dacă alimentația lor era mai săracă în grăsimi.
6.    Mențin echilibrul glicemic și nu duc la creșterea nivelului de insulină în sânge, după mese.
7.    Asigură buna funcționare a creierului, grație riboflavinei și L-carnitinei, compuși care scad și riscurile apariției bolii Alzheimer.
8.    Mențin sănătatea sistemului nervos, ceea ce duce la un intelect sănătos și la longevitate.
9.    Au efect alcalin în organism, ceea ce reduce riscul apariției osteoporozei.
10.    Stimulează imunitatea și protejează împotriva îmbătrânirii premature cauzată de excesul de radicali liberi, datorită conținutului mare de vitamină E, cu efect antioxidant.
11.    Sunt sursă bună de magneziu, pe care multă lume nu-l consumă în cantitate suficientă. Un sfert de cană de migdale oferă un sfert din doza zilnică recomandată din acest mineral important pentru mușchi, nervi și oase.
12.    Conțin și bor, un mineral care, spun studiile, ar putea să prevină cancerul de prostată.
 Nu mânca migdalele descojite, pentru că pierzi în felul acesta cel puțin 20 de flavonoizi cu puternic efect antioxidant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini