duminică, 25 mai 2014

Recomandări generale : stresul şi grăsimile fac mintea grea, fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât posibil a stressului, plimbări în aer liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care influenţează în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman al sănătăţi noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele din mezeluri.

      Gândirea clară : ea este asigurată de o alimentare bună a creierului cu oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
  1.  Vitamina E: ea se găseşte în soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri, ulei de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
  2.  Potasiu : are şi el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
  3.  Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte, ouă, varză, fasole uscată, usturoi.
  4.  Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe zi.
  5.  Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă pentru o zi.
6. Chimenul : stimulează gândirea creativă, cei care au nevoie de inspiraţie pot bea constant ceai de chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se opăresc cu o cană de apă clocotită].    
       Capacitatea de concentrare şi buna funcţionare a creierului:           
este asigurată în primul rând de vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin sănătatea sistemului nervos.
1.    Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând creşterea randamentului intelectual.
2.    Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3.    Vitamina B12 : sporeşte capacitatea de învăţare, în special în privinţa asimilării de material nou. Deficitul de B12 poate duce la unele boli mentale.
4.    Vitamina C: contribuie la creşterea coeficientului de inteligenţă.
5.    Zincul : asigură vioiciunea mentală. Alimentele bogate în zinc sunt carnea, ficat, peşte, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6.    Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de pui, cereale integrale, ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7.    Acid folic : sporeşte capacitatea de concentrare, al se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe de floarea soarelui, produse lactate, avocado.
8.    Lisina : este un aminoacid esenţial care asigură dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi incapabili să vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se găseşte în peşte, lapte, carne, brânză, drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9.    De asemenea, scoicile şi creveţii reprezintă o hrană ideală pentru creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt suficienţi.       
                        Memoria : întărirea memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi întăreşte organismul. Se găseşte în : floarea soarelui, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi [păpădiea]. Manganul este un alt element care întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure cantităţi suficiente de mangan.                 

                      1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
                      2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai conţine mangan si are extrem de puţine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .

Plantele şi inteligenţa : ceai pentru stimularea gândiri

  Aveţi nevoie de următoarele plante : cătină + măceşe + traista ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină, se ia de pe foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1 linguriţă de mătase de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 căni pe zi pe o perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi aminoacizii necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate intelectuală deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cura cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe nemâncate şi nu se păstrează de pe o zi pe altă.
Cura cu polen : câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu puţină miere. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de 2 luni se reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Concluzi şi recomandări : pentru a spera în performanţe ale activităţi intelectuale este necesar ca alimentaţi noastră să conţină preponderent alimente de origine marină [peşte, scoici, creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă, creier] carne slabă de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagră, graham] ouă, brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2 linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E. De asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte bună o salată de morcovi cruzi cu lămâie şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să memoreze un curs sau o lecţie. Cu efect asemănător este şi salata de varză crudă sau consumul de nuci. Foarte bun este şi uleiul de peşte care se găseşte în farmacii şi sub formă de pastile.
          Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul natural  HERCULES care conţine : cătină, polen, miere naturală, vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitină, inozitol şi 10 minerale şi oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant înlătură stressul, oboseală, întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori boli şi stimulează în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu se recomandă seara şi celor ce au diabet.
                       
                                      Fericire

          Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substanţele aromatice pe care le conţin stimulează hormonul fericirii . Preferaţi ardeii roşi .
          Căpşunile : au gust bun si atenuează stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi circa 150gr pe zi .

                                      Învăţătura

          Varza : înlătură nervozitatea , procesul de învăţare decurge fără stress . Se recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
          Lămâia : împrospătează memoria, sporeşte capacitatea de memorare. Se recomanda un pahar de suc de lămâie cu miere de albine înainte de teze sau examene .
         Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt fructele proaspete doua trei căni pe zi.

                                      Concentrarea

          Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa subţiază sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de oxigen a creierului . Recomandat cel puţin o jumătate de ceapa pe zi .
          Nucile : întăresc nervi.
          Ghimbirul : este o planta  rădăcinoasă din care se face un rachiu medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele ce conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se subţiază, creierul este oxigenat mai bine
          Se recomanda o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi pregătită in salata .
          Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant ceai de chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa clocotita .

                                      Alte produse

          Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate lua foarte uşor, şi se găseşte în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea examenelor
          Soia : este considerata  O BOMBA NATURALA DE LECITINA  se găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
          Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .
count:1�  � � �_ �    Soia : este considerata  O BOMBA NATURALA DE LECITINA  se găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .

          Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .
   

joi, 22 mai 2014

Cimbrul

Cimbrul  este socotita ca o planta care aduce curaj si forta, in Scotia se   bea ceai de cimbru pentru a avea curaj si a scapa de cojmaruri .
                Afectiuni pulmonare, bronsite, tuse convulsiva, tuse :
                                Fierbeti pana ce apa scade la jumatate un pumn de planta intreaga [ 10                 gr ] proaspata sau uscata, intr-un litru de apa . Adaugati 250 gr de miere si luati cate o lingura di ora in ora
                Anemie, oboseala fizica, oboseala intelectuala :              Beti intre mese 3 - 4 cesti din infuzia preparata di 30 gr de virfuri inflorite de cinbru, proaspete sau uscate, la un litru de apa in clocot .
                Anghina, dureri de gat :
                                Faceti cat puteti de des gargara, dupa ce fierbeti 20 gr de cimbru in doua                               cesti de apa . Adaugati miere .
                Caderea parului : Se foloseste reteta de la bronsita dar neindulcita cu care faceti frectie                               zilnic
                Hemoragie nazala : Frunzele de cimbru uscate si pisate ca o pulbere pot fi prizate
                Insomnie : Beti seara o infuzie de cinbru indulcita cu miere 20 gr de planta la o cana de apa
                Viermi intestinali :

                                Pentru adulti : faceti o infuzie din 50 gr de cinbru, rupt in bucati, intr-un                 litru de apa . Beti-o in decursul unei zile, iar daca efectul nu este imediat, continuati inca trei zile            

sâmbătă, 17 mai 2014

Graul incoltit

  Graul incoltit are capacitatea de a stimula extrem de puternic activitatea
organizmului . Dupa o saptamana sau doua de tratament cu grau incoltit, in multe boli
se va constata o vizibila inbunatatire a stari fizice si o ameliorare a boli
Cateva domeni in care s-au optinut rezultate :
Caderea parului, intarirea vederii, vindecarea durerilor de cap, bronsitelor, tronboflebitelor, boli ale sangelui, boli
ale stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi, arterite,
cancer,etc.
Mod de folosire : 100 gr boabe de grau sanatoase se spala cu apa rece, apoi, boabele
se pun intr-un vas de sticla sau ceramica si se lasa acoperite cu apa .
Vasul se pune la loc cald si se acopera cu o foaie de hartie . Dupa 24
de ore, graul incolteste [ ies coltisori verzi de 1 mm ] si poate fi dat prin
masina de tocat carne sau prin rasnita de cafea .Se amesteca cu lapte
fiert in po\roportie de 1/1 .La acest terci, se adauga si miere de albine,
dupa gust .Avand in vedere aportul caloric al graului, renuntati la paine
si la alte produse de panificatie . Canditatea de grau se inparte in trei
portii pe zi . La fiecare 24 de ore trebuie pus alt grau la incoltit . Cura
dureaza o luna .


joi, 8 mai 2014

Ne omoară cu bună ştiinţă ! Si eu ce mai mananc?

Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană. Te fereşti să mănânci carne de porc, pentru că ştii că nu e bună pentru colesterol. Ţi se recomandă puiul, că e mai sănătos. Dar puiul, pentru a creşte pe repede-nainte, să fie bun de sacrificat după 40 de zile (ceea ce în bătătura ţăranului se întâmplă în câteva luni), e îndopat cu hormoni şi cu tot felul de chimicale. Dai copilului să mănânce piept de pui, că e slab şi bun, dar, din cauza hormonilor estrogeni, fetiţelor le apare menstruaţia cu câţiva ani mai devreme şi sunt expuse riscului de cancer uterin, iar băieţii se confruntă cu riscul de cancer mamar. Te gândeşti că mai sănătoasă e, totuşi, carnea de peşte. Numai că peştii mari (ton, cod) reţin metalele grele (plumb, mercur, cadmiu etc.), provenite de la poluare, iar acestea, ajunse în corpul nostru, se acumulează în rinichi, ficat, oase, creier şi duc la inevitabilul cancer. Peştii din crescătorii sunt şi mai periculoşi. Pangasiusul e considerat o adevărată otravă. Zici că e sănătos să mănânci somon, că are Omega 3? Somonul de crescătorie, cel care se găseşte de obicei în magazin, e chiar boală curată şi medicii sfătuiesc femeile gravide să se ţină departe de aşa ceva, aşa cum le sfătuiesc să nu fumeze. În carnea de somon de crescătorie ai parte de pesticide, de mercur, de dioxină, inclusiv de colorant (căci i se administrează colorant în hrană, să se obţină carnea roz). Vrei să eviţi aceste pericole şi te gândeşti la o alimentaţie vegetariană? Nu ai rezolvat nimic. În afară de organisme modificate genetic, dai de pesticide sau de îngrăşăminte chimice. Ţi se spune că e bine să mănânci cât mai multă verdeaţă? Tocmai în frunză planta îşi face stocuri din azotaţii, nitraţii sau nitriţii cu care o alimentează agricultorii, pentru produse mari şi arătoase, pentru recolte record. Prin urmare, oricum ai da-o, nu ai scăpare. Otrava îţi este administrată lent, cu fiecare îmbucătură, şi va exista un moment critic în care corpul tău va ceda. Înainte de termen. Şi nu vorbim de cazuri izolate, ci de un fenomen generalizat. Prin urmare, nu sunt doar crime, ci e de-a dreptul genocid. Şi de ce toate acestea? Pentru ca unii să facă profituri uriaşe. Ne omoară, deci, ca să aibă ei un iaht în plus. 
   - Ma intreb, ca un tamp, are rost sa votez pe cineva ca sa ma ucida? ( ca si cum mi-as alege calaul prin vot)
Cezar Paul-Badescu

Pagini