sâmbătă, 31 mai 2014
duminică, 25 mai 2014
Recomandări generale : stresul şi grăsimile fac mintea grea,
fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce
niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul
este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea
de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât
posibil a stressului, plimbări în aer
liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care influenţează
în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman al sănătăţi
noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele din
mezeluri.
Gândirea clară : ea este
asigurată de o alimentare bună a creierului cu oxigen. Acest lucru este
realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
1. Vitamina
E: ea se găseşte în
soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri, ulei
de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu
: are şi el rolul de
a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben, mere,
banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
3. Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte,
ouă, varză, fasole uscată, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe zi.
5. Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă
pentru o zi.
6. Chimenul : stimulează gândirea creativă, cei care au nevoie de
inspiraţie pot bea constant ceai de chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se
opăresc cu o cană de apă clocotită].
Capacitatea de concentrare şi
buna funcţionare a creierului:
este asigurată în primul rând de
vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin
sănătatea sistemului nervos.
1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând
creşterea randamentului intelectual.
2. Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând
şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3. Vitamina B12 : sporeşte capacitatea de învăţare, în
special în privinţa asimilării de material nou. Deficitul de B12 poate duce la
unele boli mentale.
4. Vitamina C: contribuie la creşterea coeficientului de
inteligenţă.
5. Zincul : asigură vioiciunea mentală. Alimentele
bogate în zinc sunt carnea, ficat,
peşte, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea
impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de pui, cereale integrale,
ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7. Acid folic : sporeşte capacitatea de concentrare, al
se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe de floarea soarelui, produse
lactate, avocado.
8. Lisina : este un aminoacid esenţial care asigură
dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi incapabili să
vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se
găseşte în peşte, lapte, carne, brânză,
drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9. De asemenea, scoicile şi creveţii reprezintă o hrană ideală pentru
creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt
suficienţi.
Memoria
: întărirea
memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi
întăreşte organismul. Se găseşte în :
floarea soarelui, ouă, cereale
integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi
[păpădiea]. Manganul este un alt element care
întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze
verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure
cantităţi suficiente de mangan.
1.
Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o
salata de morcovi cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
2.
Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina
minte texte lungi ori partituri
muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai conţine mangan si are
extrem de puţine calorii . Se recomanda un pahar
de suc pe zi .
Plantele şi inteligenţa
: ceai pentru stimularea
gândiri
Aveţi nevoie de următoarele
plante : cătină + măceşe + traista
ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de
apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă
să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină, se ia de pe
foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1 linguriţă de mătase
de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 căni pe zi pe o
perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi aminoacizii
necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe
zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă.
Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate
intelectuală deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau
cura cu suc de mere. Toate
sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe nemâncate şi nu se
păstrează de pe o zi pe altă.
Cura cu polen : câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute
înainte de fiecare masă. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu
puţină miere. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de 2 luni se
reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Concluzi şi recomandări : pentru a spera în performanţe ale activităţi
intelectuale este necesar ca alimentaţi noastră să conţină preponderent alimente
de origine marină [peşte, scoici, creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă,
creier] carne slabă de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine
neagră, graham] ouă, brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2
linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E.
De asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu
studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc
mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc
capacitatea de memorare, este foarte bună o salată de morcovi cruzi cu lămâie
şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să memoreze un curs sau o lecţie.
Cu efect asemănător este şi salata de varză crudă sau consumul de nuci. Foarte
bun este şi uleiul de peşte care se
găseşte în farmacii şi sub formă de pastile.
Foarte
indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul natural
HERCULES care conţine : cătină, polen, miere naturală,
vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitină, inozitol
şi 10 minerale şi oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier,
siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant înlătură stressul, oboseală,
întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori boli şi stimulează în mod
deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu
se recomandă seara şi celor ce au diabet.
Fericire
Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine .
Substanţele aromatice pe care le conţin stimulează hormonul fericirii .
Preferaţi ardeii roşi .
Căpşunile
: au gust bun si atenuează
stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi circa 150gr pe zi .
Învăţătura
Varza : înlătură nervozitatea , procesul de învăţare
decurge fără stress . Se recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in
perioada examenelor.
Lămâia : împrospătează memoria, sporeşte capacitatea
de memorare. Se recomanda un pahar de suc de lămâie cu miere de albine înainte
de teze sau examene .
Afinele : sunt
un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori
pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt
fructele proaspete doua trei căni pe zi.
Concentrarea
Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a
surmenajului intelectual . Ceapa subţiază sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de
oxigen a creierului . Recomandat cel puţin o jumătate de ceapa pe zi .
Nucile : întăresc nervi.
Ghimbirul : este o planta rădăcinoasă din care se face un rachiu
medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele ce
conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se subţiază,
creierul este oxigenat mai bine
Se
recomanda o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi pregătită in salata .
Chimenul : poate
provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg sistemul
nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant ceai de
chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa
clocotita .
Alte produse
Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate
lua foarte uşor, şi se găseşte în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea examenelor
Soia : este considerata
O BOMBA NATURALA DE LECITINA se găseşte in toate magazinele particulare
arăbeşti .
Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza
pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .
count:1� � � �_
�
Soia : este
considerata O
BOMBA NATURALA DE LECITINA se
găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
Zaharul
natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu
folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar
din hidranţi de carbon .
joi, 22 mai 2014
Cimbrul
Cimbrul este socotita ca o planta care aduce curaj si
forta, in Scotia se bea ceai de cimbru
pentru a avea curaj si a scapa de cojmaruri .
Afectiuni pulmonare, bronsite, tuse
convulsiva, tuse :
Fierbeti
pana ce apa scade la jumatate un pumn de planta intreaga [ 10 gr ] proaspata sau uscata,
intr-un litru de apa . Adaugati 250 gr de miere si luati cate o lingura di ora
in ora
Anemie, oboseala fizica, oboseala
intelectuala : Beti intre
mese 3 - 4 cesti din infuzia preparata di 30 gr de virfuri inflorite de cinbru,
proaspete sau uscate, la un litru de apa in clocot .
Anghina, dureri de gat :
Faceti
cat puteti de des gargara, dupa ce fierbeti 20 gr de cimbru in doua cesti de apa .
Adaugati miere .
Caderea parului : Se foloseste reteta
de la bronsita dar neindulcita cu care faceti frectie zilnic
Hemoragie nazala : Frunzele de cimbru
uscate si pisate ca o pulbere pot fi prizate
Insomnie : Beti seara o infuzie de
cinbru indulcita cu miere 20 gr de planta la o cana de apa
Viermi intestinali :
Pentru
adulti : faceti o infuzie din 50 gr de cinbru, rupt in bucati, intr-un litru de apa . Beti-o in
decursul unei zile, iar daca efectul nu este imediat, continuati inca trei zile
miercuri, 21 mai 2014
sâmbătă, 17 mai 2014
Graul incoltit
Graul incoltit are capacitatea de a stimula
extrem de puternic activitatea
organizmului
. Dupa o saptamana sau doua de tratament cu grau incoltit, in multe boli
se
va constata o vizibila inbunatatire a stari fizice si o ameliorare a boli
Cateva
domeni in care s-au optinut rezultate :
Caderea
parului, intarirea vederii, vindecarea
durerilor de cap, bronsitelor, tronboflebitelor, boli ale sangelui, boli
ale
stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi,
arterite,
cancer,etc.
Mod
de folosire : 100 gr boabe de grau sanatoase se spala cu apa rece, apoi,
boabele
se
pun intr-un vas de sticla sau ceramica si se lasa acoperite cu apa .
Vasul
se pune la loc cald si se acopera cu o foaie de hartie . Dupa 24
de
ore, graul incolteste [ ies coltisori verzi de 1 mm ] si poate fi dat prin
masina
de tocat carne sau prin rasnita de cafea .Se amesteca cu lapte
fiert
in po\roportie de 1/1 .La acest terci, se adauga si miere de albine,
dupa
gust .Avand in vedere aportul caloric al graului, renuntati la paine
si
la alte produse de panificatie . Canditatea de grau se inparte in trei
portii
pe zi . La fiecare 24 de ore trebuie pus alt grau la incoltit . Cura
dureaza
o luna .
joi, 15 mai 2014
luni, 12 mai 2014
joi, 8 mai 2014
Ne omoară cu bună ştiinţă ! Si eu ce mai mananc?
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în
jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o
viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de
unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în
hrană. Te fereşti să mănânci carne de porc, pentru că ştii că nu e bună pentru
colesterol. Ţi se recomandă puiul, că e mai sănătos. Dar puiul, pentru a creşte
pe repede-nainte, să fie bun de sacrificat după 40 de zile (ceea ce în bătătura
ţăranului se întâmplă în câteva luni), e îndopat cu hormoni şi cu tot felul de
chimicale. Dai copilului să mănânce piept de pui, că e slab şi bun, dar, din
cauza hormonilor estrogeni, fetiţelor le apare menstruaţia cu câţiva ani mai
devreme şi sunt expuse riscului de cancer uterin, iar băieţii se confruntă cu
riscul de cancer mamar. Te gândeşti că mai sănătoasă e, totuşi, carnea de
peşte. Numai că peştii mari (ton, cod) reţin metalele grele (plumb, mercur,
cadmiu etc.), provenite de la poluare, iar acestea, ajunse în corpul nostru, se
acumulează în rinichi, ficat, oase, creier şi duc la inevitabilul cancer.
Peştii din crescătorii sunt şi mai periculoşi. Pangasiusul e considerat o adevărată
otravă. Zici că e sănătos să mănânci somon, că are Omega 3? Somonul de
crescătorie, cel care se găseşte de obicei în magazin, e chiar boală curată şi
medicii sfătuiesc femeile gravide să se ţină departe de aşa ceva, aşa cum le
sfătuiesc să nu fumeze. În carnea de somon de crescătorie ai parte de
pesticide, de mercur, de dioxină, inclusiv de colorant (căci i se administrează
colorant în hrană, să se obţină carnea roz). Vrei să eviţi aceste pericole şi
te gândeşti la o alimentaţie vegetariană? Nu ai rezolvat nimic. În afară de
organisme modificate genetic, dai de pesticide sau de îngrăşăminte chimice. Ţi
se spune că e bine să mănânci cât mai multă verdeaţă? Tocmai în frunză planta
îşi face stocuri din azotaţii, nitraţii sau nitriţii cu care o alimentează
agricultorii, pentru produse mari şi arătoase, pentru recolte record. Prin
urmare, oricum ai da-o, nu ai scăpare. Otrava îţi este administrată lent, cu
fiecare îmbucătură, şi va exista un moment critic în care corpul tău va ceda.
Înainte de termen. Şi nu vorbim de cazuri izolate, ci de un fenomen
generalizat. Prin urmare, nu sunt doar crime, ci e de-a dreptul genocid. Şi de
ce toate acestea? Pentru ca unii să facă profituri uriaşe. Ne omoară, deci, ca
să aibă ei un iaht în plus.
- Ma intreb, ca un tamp, are rost sa votez pe cineva ca sa ma ucida? ( ca si cum mi-as alege calaul prin vot)
Cezar Paul-Badescu
joi, 1 mai 2014
Abonați-vă la:
Postări (Atom)