sâmbătă, 7 martie 2015

TERAPIA CU ARGILA

Argila este cunoscuta astazi ca panaceu universal si aproape fara contraindicatii, fiind folosita inca din antichitate cu rezultate exceptionale. Practicata si in tara noastra ca remediu traditional, aceasta terapie plaseaza argila la rangul de medicament al viitorului. Este foarte bogata in minerale naturale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc.
Proprietatile de baza ale argilei sunt: dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, antitoxic, absorbant, degresant si nu in ultimul rand: putere antioxidanta.
Se foloseste atat in cure interne cat si externe sub forma de apa de argila, lapte de argila, cataplasme si bai, restabilind echilibrul acido-bazic al organismului, remineralizandu-l si stimuland activitatea glandelor endocrine.
Ca remediu intern, este indicata in urmatoarele afectiuni: ulcer, gastrite, colite, enterocolite, parazitoze, hemoroizi, fisuri anale, hepatite, ciroze, insuficienta hepatica si biliara, nefrite, cistite, litiaze renale, prostata, anexite, astm, tuberculoza, bronsita traheica, otite, sinuzite, boli de nervi, paradontoze, micoze bucale, abcese dentare, pancreatita, insuficienta tiroidiana, afectiuni reumatice, intoxicatii, obezitate, diabet, boli ale inimii, tumori benigne si unele forme de cancer cum ar fi: cel al stomacului, colonului, rinichiului, vezicii urinare.
Ca remediu extern, se utilizeaza in: tratarea ulcerelor varicoase, a plagilor, exemelor, degeraturilor, infectiilor dermatologice, entorse, contuzii, furunculoze, panaritiu, Zona Zoster, acnee, conjunctivita, arsuri, flebite, celulite si altele.
Sunt foarte putine contraindicatii in tratamentul cu argila, si anume: in cazuri de hernie, constipatie severa, tratament cu raze X. De asemenea, femeile aflate in perioada ciclului menstrual nu vor face aceasta terapie.
Cura interna se face in prima faza pe durata a trei saptamani, in fiecare zi bandu-se cate un pahar de apa argiloasa de 3 ori/zi, pe stomacul gol dimineata, si inaintea meselor de pranz si seara cu 1/2 ora.
Paharul cu apa de argila se prepara de seara pentru a doua zi, se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa. Primele trei zile se bea doar apa fara a agita argila din pahar. Dupa aceea se consuma impreuna cu argila, amestecand cu o lingurita inainte de a consuma compozitia din pahar. Cura se continua timp de 6 luni, cate 10 zile/luna.
In timpul acestei cure nu se consuma grasimi animale si alcool.
In primele zile de tratament urina si scaunul pot prezenta modificari: miros urat, usoara constipatie sau diaree, urina tulbure si inchisa la culoare. Nu trebuie sa se intrerupa tratamentul, incep sa se elimine toxinele, purificandu-se astfel organismul.
Pentru uzul extern se prepara pasta de argila. Punem argila intr-un vas, turnam progresiv apa amestecand continuu cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta densa. Din ea se prepara cataplasmele care se aplica de 2-3 ori/zi timp de 2-3 ore. Pentru acnee se intinde pasta pe fata lasand-o 10-15 minute, apoi se spala fata cu apa calduta.
Se pot face si spalaturi vaginale si clisme in doze de 3-4 linguri la 1 litru de apa, la temperatura corpului.
Folosind regulat cura cu argila veti scapa de riduri si obrazul se va catifela.
Eficienta mare pe care o are in majoritatea afectiunilor face din terapia cu argila un tratament naturist de exceptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini