Recomandări
generale : stressul şi grăsimile fac mintea grea, fumatul, alcoolul, nopţile
nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce niciodată la creşterea
performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul este sănătos ce trebuie
să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea de concentrare mai bună
şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât posibil a stressului,
plimbări în aer liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care
influenţează în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman
al sănătăţi noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele
din mezeluri.
Gândirea
clară : ea este asigurată de o alimentare bună a creierului cu
oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
1. Vitamina E: ea se găseşte
în soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri,
ulei de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu : are şi el rolul
de a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben,
mere, banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
3. Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte, ouă, varză, fasole
uscată, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe
zi.
5. Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă pentru o zi.
6.
Chimenul : stimulează
gândirea creativă, cei care au nevoie de inspiraţie pot bea constant ceai de
chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se opăresc cu o cană de apă clocotită].
Capacitatea de concentrare şi
buna funcţionare a creierului: este
asigurată în primul rând de vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de
concentrare şi menţin sănătatea sistemului nervos.
1.
Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând creşterea randamentului
intelectual.
2.
Vitamina B6 : îmbunătăţeşte
funcţiile mentale, ajutând şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3.
Vitamina B12 : sporeşte
capacitatea de învăţare, în special în privinţa asimilării de material nou.
Deficitul de B12 poate duce la unele boli mentale.
4.
Vitamina C: contribuie la
creşterea coeficientului de inteligenţă.
5.
Zincul : asigură
vioiciunea mentală. Alimentele bogate în zinc sunt carnea, ficat, peşte,
germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6.
Fosforul : este necesar
pentru transmiterea impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de
pui, cereale integrale, ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7.
Acid folic : sporeşte
capacitatea de concentrare, al se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe
de floarea soarelui, produse lactate, avocado.
8.
Lisina : este un
aminoacid esenţial care asigură dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă
sunteţi obosiţi şi incapabili să vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă,
sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se găseşte în peşte, lapte, carne, brânză,
drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9.
De asemenea, scoicile şi creveţii
reprezintă o hrană ideală pentru creier, facilitând atenţia şi puterea
îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt suficienţi.
Memoria : întărirea
memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi
întăreşte organismul. Se găseşte în : floarea soarelui, ouă, cereale integrale,
citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi [păpădiea]. Manganul este un
alt element care întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă,
vegetale cu frunze verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie
să-şi asigure cantităţi suficiente de mangan.
1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi
cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
2. Ananasul : este fructul ideal, cine
trebuie sa tina minte texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina
C . Ananasul mai conţine mangan si are extrem de puţine calorii . Se recomanda
un pahar de suc pe zi .
Plantele şi inteligenţa : ceai pentru stimularea gândiri
Aveţi nevoie de următoarele plante : cătină +
măceşe + traista ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune
la fiert 1litru de apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe
zdrobite. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de
cătină, se ia de pe foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1
linguriţă de mătase de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4
căni pe zi pe o perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi
aminoacizii necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care
întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi sub formă de
infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Tot pentru
întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate intelectuală
deosebita.
Un bun stimulent al
memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se
recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cura cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe
nemâncate şi nu se păstrează de pe o zi pe altă.
Cura cu polen : câte o linguriţă de
trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Polenul se poate
consuma ca atare sau amestecat cu puţină miere. Durata curei este de 30 de
zile, iar după o pauză de 2 luni se reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Concluzi şi recomandări : pentru a
spera în performanţe ale activităţi intelectuale este necesar ca alimentaţi
noastră să conţină preponderent alimente de origine marină [peşte, scoici,
creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă, creier] carne slabă de pasăre,
legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagră, graham] ouă,
brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua
2 linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E. De
asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui
examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu
miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu
studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc
mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi
sporesc capacitatea de memorare, este foarte bună o salată
de morcovi cruzi cu lămâie şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să
memoreze un curs sau o lecţie. Cu efect asemănător este şi salata de varză
crudă sau consumul de nuci. Foarte bun este şi uleiul de peşte care se găseşte
în farmacii şi sub formă de pastile.
Foarte indicat în anumite perioade de
efort intelectual este revitalizantul natural HERCULES care conţine : cătină,
polen, miere naturală, vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid
folic, lecitină, inozitol şi 10 minerale şi oligoelemente printre care :
mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant
înlătură stressul, oboseală, întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori
boli şi stimulează în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate
intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu se recomandă seara
şi celor ce au diabet.
Fericire
Ardeii iuti :
cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substanţele aromatice pe care le conţin
stimulează hormonul fericirii . Preferaţi ardeii roşi .
Căpşunile : au gust bun si atenuează
stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi
circa 150gr pe zi .
Învăţătura
Varza :
înlătură nervozitatea , procesul de învăţare decurge fără stress . Se recomanda
sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
Lămâia :
împrospătează memoria, sporeşte capacitatea de memorare. Se recomanda un pahar
de suc de lămâie cu miere de albine înainte de teze sau examene .
Afinele : sunt un ideal aliment
pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a
activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt fructele proaspete
doua trei căni pe zi.
Concentrarea
Ceapa :
se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa subţiază
sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de oxigen a creierului . Recomandat cel puţin
o jumătate de ceapa pe zi .
Nucile :
întăresc nervi.
Ghimbirul :
este o planta rădăcinoasă din care se
face un rachiu medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele
ce conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se
subţiază, creierul este oxigenat mai bine
Se recomanda o jumătate de rădăcină de
ghimbir pe zi pregătită in salata .
Chimenul :
poate provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg
sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant
ceai de chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa
clocotita .
Alte produse
Uleiul de peste : este indicat
uleiul de peste in capsule care se poate lua foarte uşor, şi se găseşte în
Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea
examenelor
Soia :
este considerata O BOMBA NATURALA DE LECITINA
se găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
Zaharul
natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu
folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu